Politici a sňatkoví podvodníci.

            Nejraději píši v tramvaji. Mám ten zvyk asi z dob, kdy jsem přes hodinu a půl dojížděl na vysokou školu tramvají přes celou Prahu a abych využil čas, učil jsem se v ní. Pak po čase místo učení čtu noviny a tak mi při tom dochází spousta věcí. Jako tuhle. TOP 09 je prý nejúspěšnější na internetu, kde by vyhrál. Proč? Protože prý umí s internetem dobře zacházet, což mladí ocení a berou. A tam je mladých fůra.

            Dost mne to vzalo, ale vlastně nic tak nového pod Sluncem. Obal prodává, šaty přece dělají člověka. To jsou principy naší civilizace, takto jsme si to před časem nastavili, takže teď  ten obal prodává i politiku. Obsah všem nějak uniká. A jsme zase u těch hesel, které si může vzít do huby i lump a podvodník. Občas někomu už někdy došlo, že čím krásnější, větší, šustivější, barevnější, lesklejší obal, tím je v něm  méně než by si představoval. Jde tedy jen o to, jak se co podá, jak se vše zaonačí, abychom na to skočili. Jinými slovy jsou to pasti, pastičky. To, co se podává  je prostě vedlejší. U těch šatů, které dělají člověka nám také mnohdy uniká, jaký ten člověk ve skutečnosti je a mnohdy nás to taky ani moc nezajímá. Vidíme jen tu formu, jen ten střih, jen tu kvalitu látek, jen tu módní „vohoz“. A tak právě proto sňatkoví podvodníci, nejlépe oblékaní muži, mají takové úspěchy! Téměř každou ženu oblbnou. Jinými slovy se mi zdá, že naší politici se řídí hesly sňatkových podvodníků. Lákají nás do svých pastí na formu svých hesel, aby nás oblbli. Vypadat dobře či pochopit pravidla internetu nebo správně umístit billboard s usměvavou tváří, což je vlastně to samé, za politiky „vyrobí“ bandy profíků a vizážistů. Na pravý charakter samotného politika skrytého za tím vším v tom fofru volebního mumraje není čas.

            Velice málo sňatkových podvodníků je chyceno, velice málo z nich dostanou klepeta, velice málo z nich si něco odsedí. Jsou přece tak krásní a milovaní. S politiky jak by smet. A tak se od nich necháváme stále znova a znova ošálit a sedáme jim na lep jako ty ženy snažící se dostat pod čepec. My se dostáváme pod  čepec politiků, když se necháváme zaprodat třeba pro směšných 30 korun zdravotnických poplatků, na což  by žádná žena sňatkovému podvodníku ani neskočila. Jsme na tom hůř. Ta žena očekává štěstí pro celý život. My voliči jsme hnáni  pouze do soukolí čtyřleté vlády. Jsme pěkně ubozí! Nic dobrého nás nečeká.

Mnislav Zelený Atapana.